Ledenavond 31 mei 2006

Vrijwilliger zijn van Het Steenders Landschap houdt niet alleen in dat er actief gewerkt moet worden in het landschap! Elke jaar wordt er namelijk een leden avond georganiseerd door HSL, als dank voor de inzet van de vrijwilligers en om de leden onderling de mogelijkheid te geven elkaar beter te leren kennen. Dit jaar was de ledenavond op 31 mei 2006.

De ledenavond werd dit jaar bezocht door circa 30 leden en vrijwilligers. De avond had dit jaar een extra tintje, aangezien HSL als vrijwilliger van het jaar 2005 is verkozen van de gemeente Bronckhorst!

De avond werd geopend door onze voorzitter René van Eijden. Hij bedankte nogmaals alle actieve vrijwilligers voor hun inzet van het afgelopen seizoen en liet de projecten nog even de revue passeren. Vooral de nieuwe boomgaard van Addink op de hoek van de Whemestraat en Paardestraat vervulde hem met trots, iets wat door de aanwezigen werd beaamd. Meer over dit project kunt u hier lezen >>>.

De aanwezigen werden vervolgens uitgenodigd om een wandel- annex puzzeltocht te gaan maken. In groepjes van 3 a 4 personen werd op basis van foto's een route gevolgd en werden enkele, soms pittige vragen gesteld. Tijdens de tocht werd bij de Bronkhorster molen door een medewerker van het Waterschap Rijn en IJssel een toelichting gegeven op het onderzoek dat hij uitvoerde naar de visstand in onder andere de Grote Beek. Dit interessante verhaal en de getoonde activiteiten werden door de toehoorders aandachtig aangehoord en bekeken. Tijdens de tocht werd de deelnemers ook nog gevraagd om een slagzin te bedenken.

Terug bij de kantine van de IJsvereniging aan de Toldijkseweg, werden de aanwezigen onthaald met een hapje en een drankje. Door de uitzetters van de puzzeltocht werden de antwoorden bekeken en bleek de groep met Els, Wigert, Bert en Fonnie uiteindelijk de beste, mede door de fantastische slagzin: "Appeltje, appeltje in de want, wie is het actiefst in het Steenderse land? Dat is natuurlijk de HSL, dat begrijpt heel Bronckhorst wel". Er werd nog lang gediscusieerd of dit wel de leukste slagzin was en wat "want" met een "t" nu wel of niet zo was bedoeld. Er werd gezellig nagepraat en de avond verliep zo gezellig tot iedereen voldaan huiswaarts keerde.

Ook in 2007 zal er weer een ledenavond worden georganiseerd in de laatste week van mei of eerste week van juni. In de digitale agenda zal deze datum ruim van te voren worden aangekondigd.

Foto's ledenavond 31 mei 2006

File written by Adobe Photoshop¨ 4.0
File written by Adobe Photoshop¨ 4.0
File written by Adobe Photoshop¨ 4.0

Klik op een afbeelding voor de volledige foto