Vrijwilligers- en ledenavond 2008

Woensdag 28 mei j.l. heeft weer de jaarlijkse leden- en vrijwilligersavond plaatsgevonden van Het Steenders Landschap. Ongeveer 35 belangstellenden waren op deze informatieve en gezellige avond afgekomen.

Vanaf half 7 werden de aanwezigen ontvangen met een kopje koffie of thee en een koek. Onze voorzitter verwelkomde vervolgens alle aanwezigen en blikte nog eens terug op het afgelopen werkseizoen. Gerefereerd werd aan de werkdag van Januari waarop het weer ons zo in de steek liet dat de hele ochtend in de regen werd gewerkt. De aanwezigheid van toch nog 30 vrijwilligers op die dag geeft aan dat het werken in de natuur erg leeft onder de leden van HSL. Ook het versnipperen van het op de werkdag in februari vrijgekomen snoeihout en hergebruiken hiervan voor verwarming van bedrijven werd nog genoemd.

Na het welkomstpraatje werd voor het informatieve deel van de avond op de fiets vertrokken naar boerderij De Halve Welle van de familie Heutink aan de Bakerwaardseweg. Onderweg werd nog halt gehouden bij de boomgaarden van Addink en Linzell en werd gesproken over de werkzaamheden die er dit jaar werden uitgevoerd. Na aankomst bij de Halve Welle werd door dhr. Huetink wat verteld over de geschiedenis van de boerderij en van zijn familie op deze boerderij. Vervolgens sprak dhr. Jan Huitink over het ontstaan van het landschap van het IJsseldal en over de historie van het beplanten van erven rond dergelijke boerderijen. Beide sprekers brachten een boeiend verhaal en maakte van dit uitstapje een informatieve avond. Rond half 9 werd vervolgens via Bronkhorst teruggefietst naar de kantine van de IJsvereniging.

Al daar wachtte de aanwezigen een hapje en een drankje en werd in een gezellige sfeer het het werkseizoen nog eens doorgesproken.

Het nieuwe seizoen start op 29 september met de jaarvergadering en in het eerste weekend van november (1 november) met de eerste werkdag. Hiervoor krijgt u uiteraard nog een uitnodiging. Het bestuur van HSL wenst u allemaal een fijne zomer met mooi weer!

Foto's ledenavond 28 mei 2008

Klik op een afbeelding voor de volledige foto