Leden- en vrijwilligersavond 2011

Woensdag 25 mei 2011 heeft weer de jaarlijkse leden- en vrijwilligersavond plaatsgevonden van Het Steenders Landschap. Leden en vrijwilligers werden tijdens deze avond onthaald met een gezellig uitje als dank voor de inzet in het afgelopen werkseizoen.

Om 19 uur waren circa 35 leden en vrijwilligers aanwezig bij het startpunt van de avond; fruitkwekerij Horstink. Na ontvangst met een kop koffie en een lekkere plak cake, werden de aanwezigen door onze voorzitter René van Eijden welkom geheten. Hij refereerde aan de goede opkomst het afgelopen winterseizoen, ondanks dat het op een aantal werkdagen erg koud en guur was. Vervolgens nam Tom Horstink het woord en vertelde een boeiend verhaal over het ontstaan van zijn bedrijf. Daarna leidde hij ons rond door de boomgaarden en legde uit wat er allemaal kwam kijken om een productieve boomgaard te hebben. Dat is heel wat anders dan onze hoogstamboomgaarden! Al met al een boeiend verhaal van Tom, waarvoor onze dank.

Na het bezoek aan Horstink werd op de fiets verkast naar Brouwerij Rodenburg in Rha. Hier werden we door Steve Gammage onthaald met een aantal heerlijke bieren. Hij vertelde een leuk verhaal over hoe het brouwproces in zijn werk gaat en hoe het bedrijf is ontstaan. Afsluitend stond ons een heerlijk bbq buffet te wachten en werd het seizoen nog eens uitgebreid nabesproken. Een leuke afsluiten in van seizoen!

Op 15 juni is de jaarlijkse zomer werkavond. Hiervoor kunt u een uitnodiging vinden op deze website. Het nieuwe seizoen start op 27 september met de jaarvergadering en in het eerste weekend van november (5 november) met de eerste werkdag. Hiervoor krijgt u uiteraard nog een uitnodiging. Het bestuur van HSL wenst u allemaal een fijne zomer met mooi weer!

Foto's ledenavond 25 mei 2011

   

Klik op een afbeelding voor de volledige foto