Leden- en vrijwilligersavond 2013

Op woensdag 5 juni waren 25 leden en vrijwilligers aanwezig op de op de jaarlijkse leden- en vrijwilligersavond van Het Steenders Landschap. Onze leden en vrijwilligers werden tijdens deze jaarlijks terugkerende avond weer onthaald met een gezellig uitje als dank voor de inzet in het afgelopen werkseizoen.

Na ontvangst van de leden en vrijwilligers in de kantine van de ijsvereniging met een kop koffie, werden de aanwezigen door onze voorzitter René van Eijden welkom geheten. Hij refereerde aan de goede opkomst het afgelopen winterseizoen, de werkdagen kenmerkten zich dit seizoen ook door prachtig weer ondanks dat het op een aantal werkdagen erg koud en guur was. Namens het bestuur bedankte hij de vrijwilligers die actief hebben deelgenomen aan de werkdagen en merkte nog maar eens op dat zonder hun inzet de vereniging geen bestaansrecht zou hebben!

Na de koffie werd er met de fiets vertrokken richting de veerpont bij Bronkhorst. De bedoeling was om een uiteenzetting te krijgen van Richard Trenning en Dirk Weijers over de veranderingen en verbeteringen die er voor het gebied zijn opgesteld. Daarbij zouden we ook de ijssel oversteken met het pontje en een kijkje gaan nemen in De Hank, een oude ijsselarm die jaren is gebruikt als zwembad en nu als vislocatie. Helaas viel de planning (letterlijk) in het water, omdat het ijsselwater dusdanig hoog was gestegen dat het pontje niet kon varen en de Brummense kant dus niet bereikbaar was. De toelichting heeft daarom plaatsgevonden aan de Bronkhorster kant.

Bij een prachtige ondergaande zon en met een waterpeil dat ons langzaam iets hoger duwde, vertelde Richard Trenning in een boeiend verhaal wat de plannen met het gebied zijn. Richard is projectleider voor deze gebiedsverbetering voor de gemeentes Brummen en Bronckhorst. De plannen vielen bij de aanwezigen in goede aarde, echter werden wel kritische vragen gesteld over met name de plannen rond het groenplan. Het lijkt een mooi gebied te worden rond het pont na uitvoering van de plannen! Bij terugkeer in de kantine van de ijsvereniging stond ons een heerlijke barbecue en een drankje te wachten. Het seizoen werd tijdens het nuttigen van dit lekkers nogmaals uitgebreid doorgesproken en iedereen begon al weer zin te krijgen in het volgende werkseizoen!

Op 19 juni is de jaarlijkse zomer werkavond. Hiervoor kunt u een uitnodiging vinden op deze website. Het nieuwe seizoen start op 30 september met de jaarvergadering en in het eerste weekend van november (2 november) met de eerste werkdag. Hiervoor krijgt u uiteraard nog een uitnodiging. Het bestuur van HSL wenst u allemaal een fijne zomer met mooi weer!

Foto's ledenavond 5 juni 2013

  

Klik op een afbeelding voor de volledige foto