Zomer werk- en vrijwilligersavond 11-06-2014

Op woensdag 11 juni werd dit jaar een gecombineerde zomer werkavond en vrijwilligersavond gehouden door Het Steenders Landschap. Er waren 25 leden en vrijwilligers aanwezig. De vrijwilligersavond wordt jaarlijks georganiseerd om onze vrijwillgers te bedanken voor hun inzet in het afgelopen werkseizoen.

Voorafgaand aan de vrijwilligersavond werd de zomer werkavond gehouden. Dat hield dus in dat er eerst werd gewerkt voordat er tot het eten en drinken werd overgegaan. Het was een mooie avond, dus uitermate geschikt om lekker buiten aan het werk te zijn! De werkzaamheden bestonden uit het opruimen van het gemaaide gras in de boomgaard van Massink aan de Molenkolkweg. Het gemaaide gras werd op de boomspiegels van de fruitbomen gebracht. Dit lijkt nu nog een flinke stapel, maar uiteindelijk zal het gras inzakken en er voor zorgen dat er op de boomspiegel minder onkruid zal groeien. Ook zorgt deze laag er voor dat de grond rond de wortels minder snel uitdroogt en zorgt het voor verbetering van de structuur van de bodem waarin de bomen groeien.

Rond half 9 werd een bbq aangestoken en werd iedereen voorzien van een drankje. Tijdens het bbq-en werd het seizoen nog eens doorgesproken.

Het nieuwe seizoen start eind september met de jaarvergadering en in het eerste weekend van november met de eerste werkdag. Hiervoor krijgt u uiteraard nog een uitnodiging. Ook worden definitieve datums vermeld op onze website. Het bestuur van HSL wenst u allemaal een fijne zomer met mooi weer!

Foto's zomer werk- en vrijwilligersavond 11 juni 2014

 

Klik op een afbeelding voor de volledige foto