Informatieavond Plantenbos en vrijwilligersavond 03-06-2015

Op woensdag 3 juni werd dit jaar een informatieavond over het Plantenbos en de vrijwilligersavond gecombineerd gehouden door Het Steenders Landschap. De informatieavond over het Plantenbos werd gehouden om een ieder te informeren over de waarde van het Plantenbos en de plannen die er zijn voor verandering. De aansluitende vrijwilligersavond wordt jaarlijks georganiseerd om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in het afgelopen werkseizoen.

Rond 19 uur waren ruim 30 personen aanwezig om geinformeerd te worden over de plannen met het Plantenbos. Onder de aanwezigen waren naast een aantal leden en vrijwilligers van Het Steenders Landschap, ook inwoners van Steenderen. Na een introductie door onze voorzitter en secretaris, werd het woord genomen door Harry Sesink. Hij vertelde over hoe de situatie rond de activiteiten van HSL in het Plantenbos is ontstaan. Vervolgens werd gestart met een wandeling door het bos. Bij de laan met Lindenbomen, de toekomstige poel en op een aantal andere plekken werd een toelichting op onze werkzaamheden en plannen gegeven. Bij het cultuurhistorisch waardevolle dijkje werd door Martin Nieuwenhuizen een toelichting gegeven over de waarde ervan en het nut dat HSL daar energie in steekt. Afsluitend werd door Cor Hofs een interessant verhaal verteld over het ontstaan van het Plantenbos.

Rond half 9 werd voor onze vrijwilligers de bbq aangestoken en werd iedereen voorzien van een drankje. Tijdens het bbq-en werd het seizoen nog eens doorgesproken.

De volgende activiteit is op 25 juni, dan vindt de zomer werkavond plaats. Hiervoor krijgt u apart nog een uitnodiging. Wij zien u dan graag weer verschijnen!

Foto's informatieavond Plantenbos en vrijwilligersavond

AppleMark
AppleMark
AppleMark
AppleMark
AppleMark
AppleMark
  

Klik op een afbeelding voor de volledige foto