Leden en vrijwilligersavond 26-05-2016

Op donderdag 26 mei werd dit jaar de leden- en vrijwilligersavond georganiseerd. Deze avond organiseren wij jaarlijks om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in het afgelopen werkseizoen.

Rond 19 uur waren ruim 20 personen aanwezig op het marktplein. Met de fiets werd vertrokken naar de bedelbrug ter hoogte van de Vreekolk. Aldaar werd gewandeld over de toegangsweg van het huis dat in de wei richting de emmerweg staat. Je komt daarbij over een bruggetje, dit maakte ooit onderdeel uit van een watermolen. De naam 'Uenk van de watermolen' is ook erg bekend in Steenderen! Door Bertus Rietberg werd een mooi verhaal verteld over deze voormalige watermolen. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar deze molen en kon vertellen dat hij kort geleden zelfs een foto heeft opgeduikeld! De molen was een windmolen met wieken die werkte als een gemaal voor de waterstand in de beek. De bedoeling is dat er een artikel wordt geschreven voor de Historische vereniging over deze watermolen.

Na dit interessante verhaal werd vertrokken voor een wandeling langs de Groote Beek naar de Emmerweg. Een prachtige, verrassende route door een relatief onbekend gebied van Steenderen! Via de weilanden terug naar onze fietsen en op naar de BBQ bij de kantine van de ijsvereniging. Hier werd door Stef Niesink een heerlijke BBQ verzorgd en kon het afgelopen seizoen door de aanwezige vrijwilligers nog eens uitgebreid besproken worden!

De volgende activiteit is op 22 juni, dan vindt de zomer werkavond plaats. Hiervoor krijgt u apart nog een uitnodiging. Wij zien u dan graag weer verschijnen!

Foto's leden- en vrijwilligersavond

  

Klik op een afbeelding voor de volledige foto