Verslag werkdag 20-03-2004 IJsbaan Steenderen

Ondanks het overlijden van onze oud koningin Juliana, is de werkdag op 20 maart succesvol verlopen. Deze dag is in samenwerking met de IJsvereniging De Molenkolk de wal rond de ijsbaan aan de Toldijksweg ingeplant met knotwilgen en zijn deze uitgerasterd. Helaas was het weer niet fantastisch, maar in vergelijking met de rest van het weekend viel het gelukkig allemaal nogal mee.

Aanvang met een kop koffieOm 9 uur 's ochtends werd na ontvangst in het clubhuis van de ijsvereniging met een kop koffie, door 21 enthousiaste vrijwilligers van zowel de ijsvereniging als HSL gestart met de werkzaamheden.

Voor elke knotwilgen werd een gat geboord om de wilg te planten.

Uitgraven hoogstam fruitbomenAangezien er de komende zomer schapen op de ijsbaan worden geweid, moesten de wilgen per stuk uitgerasterd worden. Daarvoor zijn per wilg 3 weidepalen rondom geplaatst en voorzien van gaas.

De knotwilgen zullen in de komende jaren een sfeervolle aankleding van de ijsbaan gaan geven en de invloed van wind op de schaatsers verminderen.

Afsluitend werd door de vrijwilligers een kop soep en een, door de IJsvereniging aangeboden, drankje genuttigd, welke weer heerlijk smaakte na een actieve ochtend. De samenwerking tussen de IJsvereniging en HSL is prima verlopen en zal zeker nog een vervolg gaan krijgen!

 

Foto's werkdag 20 maart 2004

Ontvanst met koffie
De voorzitter van de ijsvereniging plant de eerste knotwilg

Klik op een afbeelding voor de volledige foto