Werkdag 13 januari 2007

Door: Edith Troost

De eerste werkdag in het nieuwe jaar. Het bestuur van de HSL had alle leden opgeroepen om zeker deze eerste werkdag weer present te zijn omdat het een mooie gelegenheid is om de extra pondjes van de feestdagen er even af te werken… blijkbaar was dat laatste niet voor een ieder nodig want de opkomst was met 28 leden iets lager dan de voorgaande werkdagen.

Misschien was de reden ook wel dat er geen duidelijk project was gepresenteerd voor deze dag, zoals tijdens de andere werkdagen vaak wel het geval is. Nee, deze werkdag was gereserveerd voor de karweitjes die op verschillende projecten zijn blijven liggen, of de kleine klusjes die zijn ontstaan door de tijd.

Zo waren er snoei werkzaamheden bij de singel van van Veldhuizen en de boomgaarden van Massink, Addink en Linzel. Konden er nog hier en daar knotwilgen worden geplant, moest de meidoornhaag bij Linzel worden “bijgewerkt” en was er bosplantsoen om de singels bij de Kolk en van Veldhuizen aan te vullen. De bomen in de boomgaarden van Massink en Addink moesten worden voorzien van mest, de afrastering bij de boomgaard van Addink moest nog worden afgemaakt en in de notenboomgaard van Massink hadden we de vorige werkdag niet alle klussen kunnen klaren. Genoeg te doen dus.

Na de nieuwjaarswensenuitwisseling en de kop koffie werden groepen gemaakt en ging een ieder op karwei. Ik ga eerst even naar huis een kan koffie zetten en daarna richting de boomgaard van Addink. De meeste mest ligt dan al bij de bomen en ik ga me maar bezig houden met de afrastering. Gaten graven voor de afrasterpalen, de afrastering vastzetten en wat gaas verzamelen en aan de weg zetten. Rond 11 uur wordt koffie gebracht op locatie, de morgen vliegt voorbij, maar er wordt veel werk verzet.

Half 12 fiets ik naar huis om de soep op te warmen die om 12 uur wordt opgehaald. Samen gaan we naar de kantine van de ijsvereniging waar de meeste harde werkers al zijn begonnen aan de Nieuwjaarsborrel. De soep wordt ook met smaak gegeten en onder het genot van een hapje (aangeboden door slagerij Driever) en een drankje wordt er nog even nagepraat. De eerste werkdag van 2007 zit er weer op, het was met de kleine klusjes misschien even “anders als anders” maar eigenlijk ook weer niet want:
Het was ook vandaag weer heel goed om samen buiten aan de slag te zijn met het Steenders Landschap.

Foto's van de werkdag

 
 

Klik op een afbeelding voor de volledige foto