Werkdag 8 maart 2008

Door: Edith Troost

Het winterseizoen is weer voorbij! Zaterdag 8 maart werd door Het Steenders Landschap de laatste werkdag georganiseerd met allerhande natuurklussen in en om Steenderen, Bronkhorst en Rha.

Eindelijk een rustig weekend en uitslapen…althans dat was de gedachte een week eerder toen ik dacht aan het weekend 8 en 9 maart…Ik werd door Manfred al snel uit de droom geholpen met de mededeling dat ik zaterdagmorgen om 9 uur verwacht werd bij de ijskeet en ook werd nog even meegedeeld dat ik geacht werd voor de soep te zorgen. Was ik allemaal even vergeten maar dat kan gebeuren.

Zaterdag morgen 8 maart liep de wekker af om 8 uur. Ik was al even wakker en had heel even het idee om voor de werkdag te gaan hardlopen. Eerlijk is eerlijk, die gedacht was snel weg en ik heb me om 7 uur dus nog even omgedraaid.

8 uur wel het bed uit en snel naar buiten kijken: het was mooi weer en de zonsopkomst beloofde een mooie dag. Zo vroeg was het nog wel wat aan de koude kant maar met verschillende lagen thermo kleding en truien moest ook dat goed gaan.
Na het ontbijt de soep in de auto gezet en op de fiets naar de ijskeet, onderweg kwam ik natuurlijk Marcel en Beatrix tegen en ook Frans had ik al zien lopen…bij de keet was het al druk, de deur was nog niet open want Martin was wat laat, maar er was koffie en koek.

Nadat Martin toch was gearriveerd en een ieder een plekkie in de keet had veroverd vertelde Rene over de activiteiten van deze laatste werkdag. Het zou een echte klussendag worden, bomen planten in Bronkhorst, een aantal bomen planten in een singel die we al eerder onder handen hadden gehad, afrastering plaatsen langs de nieuwe meidoorn haag bij Addink en onderhoud van het struweel aan de Oltmansstraat, langs de kleine beek. Zelf ging ik op pad naar de Paardestraat waar een drietal wilgen geknot moesten worden op het land van Sloot.

Niet veel later zat ik in het zonnetje te genieten van de omgeving en het werk. Nadat de bomen waren geknot moest al het afval in de container die Jos Sloot inmiddels had laten brengen. Een puzzel die nog niet zo makkelijk was, maar uiteindelijk toch is gelukt.
Tussendoor hebben we even een bakkie gedaan in de keet waar we na het gedane werk weer binnenvielen. Inmiddels waren alle klussen geklaard en zat iedereen aan de soep. Veel heb ik eigenlijk niet meegekregen van hoe het op de andere werkplekken is gegaan maar uit de verhalen was af te leiden dat het ook daar gezellig was en er hard is gewerkt zodat alle projecten weer zijn afgerond.

Rene bedankte iedereen voor de inzet tijdens de werkdagen. Er was natuurlijk een extra bedankje voor die leden die zich buiten de werkdagen hebben ingezet. Bedankt!
De laatste mededeling was het melden van de datum voor de zomeravond bijeenkomst op 28 mei a.s. waarna het nog lang gezellig bleef in de ijskeet….

Foto's van de werkdag

Klik op een afbeelding voor de volledige foto