Werkdag 14 maart 2009

Door Martin Nieuwenhuis

Trouwe HSL vrijwilligers wisten zaterdag 14 maart even niet wat er gebeurde. Groot materieel werd in stelling gebracht voor de laatste werkdag.

Ruim 35 actieve HSL-ers waren weer present en werden gastvrij ontvangen door de molenaars en enkele bestuursleden van stichting De Bronkhorster molen. Koffie en een oliebol (met dank aan Stef) deden de rest.
In zijn inleiding gaf voorzitter Rene aan dat het allemaal zo was gepland…Mooi weer, mooie locatie en mooie klussen.

Ruim 12 m3 zand was er nodig om het wandelpad tussen de molen en de stad Bronkhorst weer begaanbaar te maken. Onder deskundige leiding van Arie Hoogkamp werden de werkzaamheden uitgevoerd. De schatting van betrokkenen is, dat er zo’n 250 kruiwagens vol zand versjouwd zijn.

Wilfried Berendsen ( “Het Onderholt”) had zijn “hout-uitrijwagen”, getrokken door een 130 pk zware Zweedse tractor, meegenomen. In no-time heeft hij, geholpen door enkele vrijwilligers, het snoeihout bij o.a.de IJsbaan en het perceel van “Het Boek” geladen en weer gelost op een centrale plaats aan de Boterstraat in Bronkhorst. Binnenkort zal een grote versnipperaar de takken omzetten tot bio-energie.

De Hoogstam Leu hebben het snoeiwerk in de boomgaard van Massink afgerond. Deskundige snoeiers hebben beginners daarbij wegwijs gemaakt in de wondere wereld van het snoeien. Verhitte discussies zijn gelukkig achterwege gebleven.

Harry Sesink is met een zestal vrijwilligers in de omgeving Baak in de weer geweest. Het bosperceel rond de veldkapel aan de Wichmondseweg kan er de eerste jaren weer tegen.

Een kleine twintig vrijwilligers hebben de laatste hand gelegd aan het snoeien van de wilgen langs het perceel achter de Boterstraat in Bronkhorst. Dankzij deze werkzaamheden kunnen we komende zomer weer genieten van de prachtige skyline van ons kleinste stadje…..

De afsluiting in en rond de Bronkhorster molen was als vanouds gezellig. De voorzitter heeft een korte terugblik gegeven op de succesvol verlopen werkdag en hij gaf een doorkijk wat we de komende maanden nog van de HSL kunnen verwachten.

De volgende "zomeravond-werkdag" is 's avonds 17 juni 2009

Foto's van de werkdag

    

Klik op een afbeelding voor de volledige foto