Werkdag 9 januari 2010

 

Strenge vorst, sneeuw en harde noordoostenwind. Al deze ongemakken konden de HSL vrijwilligers er niet van weerhouden om op 9 januari aan het werk te gaan tijdens de tweede werkdag van dit winterseizoen. De dag werd besteed aan knotten en een nieuwjaarsborrel.

Om 9 uur waren maar liefst 25 vrijwilligers aanwezig in de kantine van ijsbaan aan de Toldijkseweg in Steenderen. Het was er dit keer extra gezellig omdat door de aanhoudende vorst ook de ijsbaan geopend was! Gezien de harde noordoostenwind werd nog even overwogen om de werkdag af te gelasten, echter door de aanwezigheid van een dergelijke grote groep enthousiaste vrijwilligers was er geen enkele twijfel: lekker aan het werk in het landschap!

De werkdag werd gevuld met het knotten van een zevental wilgen langs de rand van een sloot in een weiland aan de weg tussen Steenderen en Doesburg ter hoogte van de afslag naar Olburgen. De knotwilgen zijn eigendom van Tonnie Uenk en voor het uitvoeren van de knotwerkzaamheden zullen binnenkort een aantal nieuwe knotwilgen worden bijgeplant. Ondanks de kou was het een erg leuke klus en doordat er vrij zwaar hout op de bomen stond meer dan genoeg werk voor de aanwezige vrijwilligers. De grote stronken werden verzameld en als brandhout afgevoerd naar de aanwezige vrijwilligers die interesse hadden voor het hout. De kleinere takken werden in een versnipperaar verwerkt en verspreid over het land.

Om 12 uur was iedereen terug in de kantine van de ijsvereniging en werd men onthaald met soep, broodjes worst en een nieuwjaarsborrel. Onze voorzitter bedankte iedereen voor de inzet en dat ze ondanks de kou toch aanwezig waren. Het was, ondanks de kou, een mooie dag om in natuur en landschap van Steenderen aan het werk te zijn!

Foto's van de werkdag

Klik op een afbeelding voor de volledige foto