Werkdag 13 maart 2010

Door Edith Troost

We krijgen er geen genoeg van! Laatste werkdag 2010: een verslag van een van de vrijwilligers.

Het is de laatste werkdag van het seizoen. Het spettert een beetje als we de fiets pakken en doen dan toch maar een regenjas over. Die kan gelukkig direct weer uit als we op de werkplek van vandaag zijn: de notenboomgaard bij de Molenkolk.

Tijdens de “met de school in de boom” dag van 5 februari is een deel van het werk hier al gedaan door de kinderen van de lagere scholen. Vandaag wordt de tweede singel afgezet en kan al het snoeihout worden verstookt, want een vergunning daarvoor is binnen. Ook gaan de hoogstamlui aan het werk in de boomgaard van Massink en wordt er een mooi nieuw toegangshek naar de Molenkolk geplaatst. Er is genoeg werk dus voor vandaag!

Maar eerst is er koffie en koek en wordt er flink bijgepraat want we hebben elkaar al even niet gesproken. Na het ‘welkomstwoord’ van René en de arbo-tips van Laurens gaan wij aan het werk.

Zagen en slepen, zagen en slepen en zagen en slepen. Het werk vordert gestaag maar het gaat toch niet snel genoeg met de hand en daarom wordt er toch en extra motorzaag ingezet. Dan gaat het inderdaad wel sneller en het hout is bijna niet weg te slepen. De vuurstapel groeit en lijkt het goed te doen… En dan is er toch weer koffie. Even bijkomen en toch weer snel aan het werk, want willen we het allemaal rond hebben om 12 uur dan moeten we nog even door.

Ook het plaatsen van het hek gaat goed, al is na een paar centimeter graven toch maar besloten om een kraantje in te zetten. Wat een puin! Het eindresultaat is echter prachtig geworden!

Zelf vertrek ik net na 11 uur en ben om 12 uur weer terug met knakworst en broodjes. Samen met de ‘dames van de soep’, rijd ik de parkeerplaats op en Bert transporteert ons naar de lunchplaats. Er is heerlijke kippensoep en groentesoep. Beide pannen zijn in een mum van tijd leeg, de broodjes worden met smaak gegeten. Ook de HoogStam leu komen weer opdagen, na druk aan het werk te zijn geweest in de fruitboomgaard van de Molenkolk. Hun inzet hierin is van grote klasse en levert een prachtige boomgaard op!

René bedankt een ieder voor de inzet dit seizoen. Ondanks het koude en niet altijd even lekkere weer is er toch wel veel werk verzet. Hij kondigt alvast de zomer activiteiten aan, de zomer-werkavond op 9 juni en de zomeravond activiteit op 26 mei.

Dan wordt er opgeruimd en vertrekken we weer naar huis…het vuur brand!

Foto's van de werkdag

   

Klik op een afbeelding voor de volledige foto