Werkavond 9 juni 2010

 

Afgelopen woensdag 9 juni is een zomer werkavond georganiseerd door Het Steenders Landschap. Helaas bleek de opkomst rond 19.00 wat tegen te vallen, maar dat mocht de pret niet drukken: het was een mooie avond om lekker buiten aan het werk te gaan!

Op deze werkavond zijn de meidoorhagen rond de boomgaard van Linzell aan de Molenkolkweg geknipt. Deze meidoornhaag willen wij beheren als een knipheg ter afscheiding van de boomgaard met de omgeving. Bij het knippen is ook onze nieuwe motorheggeschaar ingezet welke is aangeschaft door een donatie van het Rabobank Co÷peratiefonds. Goed gereedschap zorgt er voor dat het werk snel en veilig uitgevoerd kan worden, waardoor er weer meer tijd overblijft om andere werkzaamheden in natuur en landschap uit te voeren.

Verder is bij de toegang tot de boomgaard van Massink aan de Molenkolkweg een nieuw klaphek geplaatst. Dit klaphek is in stijl met het grote toegangshek tot de boomgaard dat de vrijwilligers afgelopen winterseizoen hebben geplaatst. Beide hekken zijn van duurzaam inlands hout gemaakt en geven een fraaie entree tot de boomgaard. Ons streven is om zo veel mogelijk boomgaarden te voorzien van hekken in een dergelijke stijl. De hekken hoeven niet geverfd of ge´mpregneerd te worden waardoor ze beter zijn voor het milieu.

Vanavond zijn wij ook gestart met het inrichten van een tweede weiland van de fam. Linzell aan de Molenkolkweg. Dit is een perceel dat achter de boerderij ligt. De fam. Linzell heeft gevraagd of Het Steenders Landschap het perceel landschappelijk wil inrichten, omdat zij ook zeer tevreden zijn over de gang van zaken rond de boomgaard. Uiteraard ziet HSL dit als een mooie kans en wij zijn de familie Linzell daarom erkentelijk voor het mogelijk maken van deze kans. Op de werkavond is een aanvang gemaakt met de inrichting door het verwijderen van ongewenste bomen en struiken. Komende tijd zal het perceel dan verder opgeruimd en ingezaaid worden. In het winterseizoen zal verdere inrichting plaats gaan vinden, ook op een aantal werkdagen zullen wij hier actief zijn!

Ter afsluiting was er een drankje en werd in de (schrale) avondzon bij de boomgaard van Linzell nog wat nagepraat. Iedereen was het er over eens: een leuke avond en het mag zeker een vervolg hebben!

Foto's van de werkdag

 

Klik op een afbeelding voor de volledige foto