Werkdag 8 januari 2011
Inplant weiland Linzell Molenkolkweg

 

Nadat het weer op de werkdag van 11 december er voor gezorgd heeft dat het weiland van Linzell op die dag niet ingeplant kon worden, was het vandaag dan zover: inplanten van een weiland voor landschappelijke inrichting!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver; het weiland van de familie Linzell achter hun boerderij aan de Molenkolkweg zou landschappelijk ingericht gaan worden. Een leuke klus waarbij iedereen op 1 locatie actief zou zijn.

Om 9 uur waren 29 enthousiaste vrijwilligers aanwezig om het plantwerk te gaan verrichten. Na het uitwisselen van de beste nieuwjaarswensen, heette onze voorzitter iedereen van harte welkom. Hij legde uit wat deze dag de bedoeling was. Langs een aantal lange plantlijnen moest om de 1,5 meter een van de bosplantsoen struiken en/of boompjes geplant gaan worden. Eerst een singel van 8 meter breed langs de perceelscheiding, vervolgens een singel van 20 meter breed langs de Molenkolk en afsluitend een hakhoutbosje van 25 bij 25 meter aan de voorkant bij de boerderij. Het was ook de bedoeling om de boomgaard uit te breiden, maar de grond was daar zo nat dat dit een aantal weken is uitgesteld.

De plantlijnen waren voorafgaand aan de werkdag grotendeels al uitgezet door de bestuursleden. Enthousiast werd begonnen aan het planten van het bosplantsoen. Een gaatje graven, de ondergrond wat los wroeten, boom of struik erin en weer dichtmaken. Leek simpel, maar het waren en toch wel erg veel. Vol enthousiasme zijn tenslotte ruim 950 stuks bosplantsoen geplant. Bosplantsoen bestaande uit Eik, Es, Hazelaar, Meidoorn, Gelders Roos en andere inheemse struiken en bomen.

Aangezien er veel vrijwilligers aanwezig waren en het feit dat de boomgaard niet aangeplant kon worden, is een viertal vrijwilligers verder gegaan met wat snoeiwerk aan de Leemstraat. Daarnaast zijn de houtsnippers in het weiland bij Veldhuizen (singel Onderstraat) die daar tijdens de werkdag in November zijn terecht gekomen, verspreid over het weiland.

Rond half een werd de werkdag afgesloten met een heerlijke kop soep en een broodje worst. Het bosplantsoen was ingeplant en het weiland zag er nu al heel anders uit. In het voorjaar zal alles uit gaan lopen en zullen de singels en het hakhoutbosje een verrijking zijn van het landschap rond Steenderen! Het was weer een prachtige werkdag met mooi weer en leuk werk. Het resultaat is weer om trots op te zijn!

Volgende werkdag op 12 februari.

Foto's van de werkdag

 

Klik op een afbeelding voor de volledige foto