Werkdag 12 maart 2011
Werkzaamheden IJsbaan Steenderen en boomgaarden Massink en Linzell

Door Bert Jolink

De werkdag van 12 maart bracht ons super weer. Daardoor en doordat er andere activiteiten waren op deze dag, was de opkomst misschien wat minder dan gebruikelijk. De dag stond in het teken van het afronden van de werkzaamheden bij de ijsbaan en in de boomgaarden van Massink en Linzell Een verslag van onze vrijwilliger Bert Jolink.

Op tijd vertrokken van huis, dus was ik als één van de eerste bij de ijsbaan. Daarna stroomden de vaste mensen binnen. Deze ochtend waren er ook twee nieuwe vrijwilligers te verwelkomen, de buren van Molenkolkweg 37. Het lijkt ideaal 'zaterdagsweer'...., waardoor de opkomst ook wel minder was. Maar toch een mooi aantal voor de geplande klussen, waarna we weer zonder zorgen het zomer seizoen te gemoed kunnen gaan.

Om kwart voor 9 bij "de Ieskeet" was Manfred al met koffie zetten bezig. Normaal heet René iedereen welkom, maar omdat het bestuur vandaag niet helemaal in de volle bezetting was, heet Martin iedereen welkom. We zijn met ongeveer 20 mannen en vrouwen.

De werkdag speelt zich af bij ijsbaan en in de boomgaarden van Massink en Linzell aan de Molenkolkweg. Bij de ijsbaan werd een deel van de afrastering vernieuwd door een raster van eikenhouten palen. Bij Massink moest in de notenboomgaard even wat aan de boomrasters voor de paarden gedaan worden, zodat ze wat losser kwamen en ze niet in de bomen groeien. Daarna zijn de mensen die daar werkten, naar de Molenkolkweg gegaan. Ik ben even bij het snoeien in de fruitboomgaard van Massink wezen kijken, daarna ben ik naar het nieuwe stuk van Linzell gegaan. Daar al maanden het plan om een nieuwe boomgaard aan te planten, maar het was steeds te nat. Nu hebben we vandaag 13 bomen kunnen planten, het super natte stuk hebben we los gelaten. De hoop is, dat het nog opdroogt zodat er dan nog 6 bomen bij in kunnen.

Na de koffie zijn we begonnen met het inplanten van de bomen. Na het planten hebben we nog even het over gebleven plantgoed in het kale stuk van de singel, die nu wel droog was, ingepoot.

Om 12 uur is de soep en broodjes met worst er dan ook, een heerlijke snert van de wereld kinderen.

Op 25 juni is de Vrijwilligersavond van 2011, Allemaal bedankt en tot dan!

Foto's van de werkdag

 

Klik op een afbeelding voor de volledige foto