Werkdag 5 november 2011
Singel De Luur

 

Op 5 november werd het nieuwe werkseizoen afgetrapt op de Nationale Natuurwerkdag. Helaas waren er dit keer geen deelnemers van buiten onze vereniging aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 9 uur waren 25 vrijwilligers aanwezig op het kruispunt van de Doesburgseweg en Olburgseweg even ten zuiden van Steenderen. Het was een prachtige, zonnige novemberdag, dus heerlijk om buiten aan het werk te zijn. Misschien was het voor sommige vrijwilligers wel te mooi weer om te komen!

Na een ontvangst door Martin Nieuwenhuizen, als stand in voor onze voorzitter, en het gebruikelijke Arbopraatje, werd verteld wat de bedoeling was. De bedoeling was dat er een fraaie, oude singel met een aantal mooie bomen en struiken afgezet zou gaan worden. In de singel stonden een aantal essen die alleen geknot moesten worden. Gespreid over het terrein werd door groepjes gewerkt om risico’s door het gebruik van de kettingzagen zo klein mogelijk te houden. Het motorisch of handmatig zagen en vervolgens uitslepen van de struiken uit de singel was goed te doen, gelukkig was eigenaar Tonnie Uenk aanwezig met tractor en voorlader om al het materiaalvervolgens te vervoeren naar de brandstapel. Het gesnoeide materiaal werd deze keer namelijk verbrand.

Tijdens de afsluiting met een heerlijke kop soep gemaakt door Diny Schultz en een drankje werd nog even gezellig nagekletst. Uiteindelijk was er meer werk gedaan dan vooraf verwacht was! Alle vrijwilligers werden weer bedankt voor hun inzet. Het was een zonnig begin van een nieuw werkseizoen!

Foto's van de werkdag

  

Klik op een afbeelding voor de volledige foto