Werkdag 11 februari 2012
Knotten Lindenweg

 

De werkdag van zaterdag 11 februari werd gekenmerkt door strenge vorst. Doordat iedereen er goed op was gekleed, werd het al met al toch een prachtige werkdag. Een verslag.

De thermometer gaf 's ochtends minus 12 graden aan, warm aankleden dus! Ondanks dat dit een van de laatste schaatsdagen van deze korte, maar strenge vorstperiode was, waren er om 9 uur toch 28 vrijwilligers aanwezig om in het Steenderense landschap aan het werk te gaan. Het verzamelpunt was opnieuw de schuur van de familie Joling waar we weer gastvrij werden onthaald. Er was zelfs een schaal met heerlijke plakken cake voor ons klaargezet! Onze voorzitter heette iedereen weer welkom en deelde mede dat het bestuur in samenspraak met de Hoog Stam Leu het beter vond om het snoeien door de strenge vorst geen doorgang te laten vinden. Het snoeiwerk wordt later in dit werkseizoen uitgevoerd.

Na de koffie met zijn allen dus op naar de knotbomen aan de Lindenweg. Er zat toch al weer veel hout op de knotbomen, dus achteraf gezien was het een goede keus om hier met de hele groep naar toe te gaan. De bedoeling was om het gesnoeide materiaal direct op de locatie te verbranden. Alle vrijwilligers gingen enthousiast aan de slag, de een met een handzaag om te knotten, de ander met het slepen van de takken richting brandstapel. Gelukkig was er ook een gecertificeerde vrijwilliger die met de motor kettingzaag een aantal bomen aanzienlijk sneller kon knotten dan met de hand gebeurd zou zijn! De eigenaar van het perceel Berna Hermsen-Lamers en haar zoons waren aanwezig om ons met een tractor te helpen het gesnoeide materiaal naar de brandstapel te verplaatsen. Dit scheelde de vrijwilligers een hoop gesjouw! Helaas lukte het aanmaken van de brandstapel niet zo goed, dus het verbranden van het materiaal zal later plaatsvinden.

Doordat iedereen actief aan het werk was, hadden we het allemaal al snel lekker warm. De koffie werd op de locatie genuttigd waarbij een overdekte kar met hooibalen van de familie Hermsen-Lamers ons een beschutte, knusse plek leverde. Verder werden we verwend met een lekkere koek.

Aan het einde van de werkdag stond er een heerlijke kop hete erwtensoep van Wereldkinderen op ons te wachten in de schuur van de familie Joling. Verder was er voor de liefhebber een glaasje jagermeister, wat vanwege de kou met genoegen werd genuttigd. Voor de kinderen was er appelsap en chocomelk aanwezig.

Het was weer een mooie werkdag!

De volgende werkdag is op 10 maart

Foto's van de werkdag

   

Klik op een afbeelding voor de volledige foto