Werkdag 10 maart 2012

 

De werkdag van zaterdag 10 maart stond in het teken van onderhoud aan de boomgaarden. Een verslag.

Om 9 uur waren 29 vrijwilligers aanwezig in de schuur van de familie Joling waar we weer gastvrij werden onthaald. Onze voorzitter verwelkomde de aanwezigen en na een bak koffie werd begonnen met de werkzaamheden.

De dag stond voornamelijk in het teken van snoeiwerk en onderhoud in de boomgaard van Massink aan de Molenkolkweg. Hier werd door een groot deel van de vrijwilligers gewerkt aan het snoeien van de fruitbomen. Het snoeien vond plaats onder begeleiding van de HoogStam Leu en er werd bij sommige bomen uitgebreid overlegd over de te volgen snoeistrategie. Van het gesnoeide materiaal is achterop de boomgaard een takkenril gemaakt. Met deze takkenril hopen we een mooie schuilplaats te bieden voor vogels en kleine zoogdieren. Gelukkig was Bert Joling met zijn tractor aanwezig om het materiaal naar achteren te rijden, dat scheelde veel sleurwerk!

In de notenboomgaard is wat onderhoud aan de bescherming van de bomen uitgevoerd.

Bij het veerpont in Bronkhorst is een dode eik vervangen uit het groepje van drie eiken. Hopelijk slaat deze goed aan! Verder zijn de hier aanwezige populieren onderhouden door ze wat op te snoeien.

Tenslotte is de wilgenrij in De Luur voorzien van een aantal nieuwe wilgenstaken ter vervanging van de staken die niet zijn uitgelopen.

Aan het einde van de werkdag stond er een heerlijke kop soep op ons te wachten in de schuur van de familie Joling. De soep werd deze dag verzorgd door Ria en Gerda, waarvoor onze dank. Het was weer een mooie werkdag, alweer de laatste van dit werkseizoen!

Op 30 mei is de leden en vrijwilligersavond en op 20 juni de zomerwerkavond.

Foto's van de werkdag

   

Klik op een afbeelding voor de volledige foto