Werkdag 8 december 2012
Singel en Wilgen De Luur

 

8 december was een ideale dag voor werken in natuur en landschap! Starten met bijna -10, maar door een fijne zon en blauwe hemel, leuk werk en een prachtige omgeving was dat geen enkele belemmering en hebben we een heerlijke werkdag gehad! Om 9 uur waren 22 vrijwilligers aanwezig in de kantine van de ijsvereniging. Na ontvangst door onze voorzitter en het gebruikelijke Arbopraatje, werd gezamenlijke vertrokken naar De Luur. Hier zijn we aan het werk gegaan met de singel en de knotbomen in het land van Tony Uenk.

De bedoeling was om de aanwezige wilgen te knotten en de eerder ingeplante, maar niet aangeslagen nieuwe wilgen te vervangen. Hiervoor zijn staken gebruikt die tijdens het knotten vrij zijn gekomen. Daarnaast zijn de werkzaamheden in de fraaie, oude singel vervolgd. Een aantal essen in de singel werd geknot en vrijgezet en breed, overhangend materiaal verwijderd.

De werkdag werd zoals gebruikelijk afgesloten met soep en een broodje worst. Verder was er een borrel, appelsap of een biertje ter afsluiting van het jaar. Alle vrijwilligers werden weer bedankt voor hun inzet en uitgenodigd voor de volgende werkdag op 12 januari 2013. Een goed jaarwisseling en prettige dagen gewenst!

Foto's van de werkdag

   

Klik op een afbeelding voor de volledige foto