Werkdag 12 januari 2013
Wilgen knotten Boek van Bronkhorst

 

Na de 'mooi weer' werkdag van 8 december was het ook vandaag prachtig weer! Lichte vorst en een prachtige dag. Ideaal dus om deze eerste werkdag van het kalenderjaar buiten aan het werk te zijn! Om 9 uur waren maar liefst 35 vrijwilligers aanwezig bij de familie Krassenborg in Bronkhorst. Na elkaar de beste wensen te hebben gedaan en ontvangst door onze voorzitter, werd wandelend vertrokken naar de werklocatie; het stuk grond van het Boek van Bronkhorst aan het einde van de Boterstraat. Hier zijn we aan het werk gegaan met de knotbomen die, bijna, allemaal zijn geknot. Meer informatie over het Boek vind je hier >>>

In groepjes werden de knotbomen aangepakt. Sommige bomen zijn met de kettingzaag gedaan, maar andere, soms forse bomen, ook volledig met de hand! Het gesnoeide materiaal werd in rillen tussen de bomen verwerkt, een mooie plek voor allerlei kleinwild, vlinders enzovoort. Er staan prachtige bomen bij, een aantal in zeer goede staat maar ook een aantal dat zijn langste leven heeft gehad. Mede daarom zijn er, net als de vorige werkdag die hier is geweest, ook nog een aantal nieuwe bomen aangeplant. Het prachtige plaatje blijft daardoor gewaarborgd!

Tijdens de koffie was er een heerlijke appelbeignet omdat het de 'nieuwjaars' werkdag was. De werkdag werd zoals gebruikelijk afgesloten met heerlijke erwtensoep en een nieuwjaarsborrel. De soep werd deze keer verzorgd door Dinie Schut, een heerlijke erwtensoep waar iedereen van genoten heeft! Alle vrijwilligers werden weer bedankt voor hun inzet en uitgenodigd voor de volgende werkdag op 9 februari 2013.

Foto's van de werkdag

    

Klik op een afbeelding voor de volledige foto