Werkdag 9 februari 2013
Aanplanten Wildeboer Bronkhorst

 

Opnieuw was het deze zaterdag prachtig weer voor een werkdag in natuur en landschap. Lichte vorst, wat sneeuw op de velden en een lekkere zon. Vandaag stond op het programma het starten met een nieuw project; het landschappelijk inrichten een weiland van Gijs Wildeboer in Bronkhorst. Om 9 uur waren maar liefst 33 vrijwilligers aanwezig bij het weiland aan de Molenstraat in Bronkhorst om aan de slag te gaan.

Na ontvangst door Martin die als stand in voor onze voorzitter optrad, werd gestart met de werkzaamheden in het weiland. Langs de Molenstraat werd een meidoornhaag aangeplant, waarbij we werden geholpen door een plantmachine van het Onderholt. Er werd een sleuf getrokken en in de sleuf werden direct door achterop zittende vrijwilligers struikjes in de sleuf geplaatst. Tevens is een afrastering aan de binnenzijde van de heg geplaatst bestaande uit eikenhouten, gekloofde palen. De bedoeling is dat de bestaande afrastering van creosoot palen tzt wordt weggehaald. Op het achterste deel van het weiland is een wat ruwer struweel heg aangelegd, deze eindigt op de hoek in een vogelbosje. Ook zijn er een paar fruitbomen aangeplant en zijn de bestaande wilgen geknot.

Een aantal vrijwilligers heeft de singel van Veldhuizen aan de Onderstraat ontdaan van overhangende takken en ook hier zijn de wilgen geknot.

Tijdens de koffie was er een heerlijke koek van dhr. Wildeboer. De werkdag werd zoals gebruikelijk afgesloten met heerlijke erwtensoep en een broodje worst! Alle vrijwilligers werden weer bedankt voor hun inzet en uitgenodigd voor de volgende werkdag op 9 maart 2013.

Foto's van de werkdag

    

Klik op een afbeelding voor de volledige foto