Werkdag 2 november 2013
Bos bij De Vreekolk

 

Het werkseizoen 2013-2014 is begonnen! Start van een lustrumjaar; het is het tiende werkseizoen in het bestaan van onze vereniging. Vandaag is het seizoen opnieuw afgetrapt op de nationale natuurwerkdag met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden in het bos bij de Vreekolk.

Om kwart voor 9 waren 26 vrijwilligers aanwezig om lekker aan het werk te gaan. Daarbij waren enkele vrijwilligers aanwezig die in het kader van de Natuurwerkdag naar Steenderen waren gekomen om mee te helpen. Er waren zelfs een vader en zoon uit Vlaanderen! Later kwamen daar nog een grote groep scouts uit Hummelo en een familie bij. In totaal dus een leuke groep aanwezigen!

Alle aanwezigen werden door onze voorzitter verwelkomd, waarna het werk werd uitgelegd. vandaag moesten de mooie laanbomen langs de Oltmansstraat meer ruimte krijgen. De bomen aan de kant van het bos van de Vreekolk werden namelijk verdrukt door de bomen in het bos. Hierdoor konden ze niet mooi uitgroeien en zouden er uiteindelijk scheve bomen komen te staan. Door nu 1 of 2 rijen bomen van het bos te zagen krijgen de laanbomen meer lucht en kunnen ze uitgroeien tot mooie bomen. Dat werd dus veel zagen en opruimen! Na het arbopraatje werd vervolgens gestart met de werkzaamheden. Dit verliep soepeltjes; werd een zware boom geveld, dan werd het verkeer netjes stilgezet en werd met man en macht gezorgd dat de boom zo snel mogelijk opgeruimd werd en het verkeer zijn weg kon vervolgen. Prima samenwerking dus!

De groep scouts heeft een doorzicht gemaakt in het deel van het bos waar wij eerder aan het werk zijn geweest. De eerder gezaagde bomen zijn ondertussen weer uitgelopen, door de inzet van de scouts is daarvan weer een groot deel gezaagd waardoor er weer een mooi uitzicht op het grasland van de Vreekolk is ontstaan. Goed gedaan scouts!

De dag werd zoals gewoonlijk afgesloten met soep en een broodje worst. Er wordt nog wat nagepraat en dan vertrekt iedereen weer naar thuis. Op naar de volgende werkdag op 14 december a.s. Meer informatie kunt u vinden in de agenda.

Foto's van de werkdag

   

Klik op een afbeelding voor de volledige foto