Jubileumfeest 10 jarig bestaan en
werkdag 18 januari 2014

 

De eerste werkdag van 2014 was een bijzondere. Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Het Steenders Landschap is gestart met haar werkdagen! Het 10 jarig bestaan is uitgebreid gevierd met een leuk feest, maar er werd ook nog gewerkt in het landschap. 45 enthousiaste vrijwilligers waren om kwart voor 9 uur aanwezig in de speciaal opgezette feesttent in de boomgaard van Addink aan de Whemestraat. Een verslag.

De vrijwilligers werden deze keer ontvangen in een gezellige feesttent die speciaal voor deze gelegenheid in de boomgaard van Addink was geplaatst. Vanaf 11 uur zouden daar de festiviteiten ten behoeve van het jubileum plaats gaan vinden. De vrijwilligers werden alvast onthaald met een heerlijk stuk gebak bij de koffie. Het was een prachtige dag, dus ideeal om eerst nog wat te doen in natuur en landschap rond Steenderen. Na een welkomstwoord van onze voorzitter ging een groep vrijwilligers op weg om de knotbomen van de familie Vredegoor aan de Paardestraat te knotten en er enkele te vervangen. De overige vrijwilligers zijn aan de slag gegaan met het snoeien van de fruitbomen in de boomgaard van Addink, de haag bij te knippen en een aantal palen van de afrastering te vervangen. Het was een korte werkochtend, maar er is toch nog veel werk verzet!

Om kwart voor 11 was iedereen weer terug bij de feesttent in de boomgaard van Addink. Daar was ook aanwezig mevrouw Dorien Mulderije, wethouder van de gemeente Bronckhorst. Na een praatje van onze voorzitter en mevrouw Mulderije werd gezamenlijk met haar kleindochter Lieke een jonge appelboom geplant in de boomgaard. Deze nieuwe boom komt ter vervanging van de oude appelboom die kortgeleden was omgewaaid. De oude boom is ongeveer 90 jaar oud geworden, hopelijk gaat deze jonge dat ook halen!

Na het planten van de '10 jaar jubileum HSL boom' werd iedereen in de feesttent voorzien van een heerlijke drankje en een eerste hapje. Er waren ondertussen al 65 mensen aanwezig, gelukkig waren ook veel partners van vrijwilligers op onze oproep afgekomen om eens te komen kijken bij de vereniging! Na een gezellige babbel was het tijd om te gaan luisteren naar onze voorzitter die mooi verhaalde over wat de vereniging in die 10 jaar allemaal heeft bereikt. Voor elk jaar was er wel een bijzonderheid te noemen! Veel mensen werden door hem genoemd, maar in het bijzonder de vrijwilligers in het algemeen omdat zonder jullie inzet de vereniging niet zou zijn wat het nu is! Aansluitend was het tijd voor Hans Keuper om de aanwezigen ruim een uur te onderhouden met leuke verhalen en liedjes. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid had hij een programma op Steenderen gericht; al met al een onderhoudend verhaal waarmee hij de lachers volop op zijn hand kreeg. Een geslaagd optreden!

Tijdens het optreden van Hans werd ondertussen een mooi stamppottenbuffet neergezet. Nadat Hans zijn verhaal had beeindigd, werd het buffet geopend en kon iedereen nog lekker napraten onder het genot van een heerlijke stamppot en een drankje. De afsluiting van een geslaagd jubileumfeest, op naar de volgende 10 jaar!

Video's van de werkdag


Planten jubileumboom


Toespraak voorzitter en wethouder


Optreden Hans Keuper


Impressie van de dag

 

Foto's van de werkdag

  

Klik op een afbeelding voor de volledige foto