Werkdag 7 maart 2015
Heg vlechten, snoeien en opruimen boomgaarden

 

Op zaterdag 7 maart was alweer de laatste werkochtend van het seizoen 2014-2015. We mochten ongeveer 25 vrijwilligers verwelkomen bij de fam. Jolink, die we bedanken voor hun gastvrijheid en, niet te vergeten, het heerlijke verse gebak! Ook het weer deed goed mee: zaterdag was de eerste lentedag van 2015. Er stonden die dag 3 klussen op ons programma.

Er is dit jaar al een flinke hoeveelheid snoeiwerk verricht, met name door de werkgroep HoogStamLeu. Op de werkochtend hebben we het restant voltooid. Omdat de fruitbomen steeds ouder worden, is het snoeihout dat eraf komt steeds dikker. Een aantal jaren geleden konden we dat in de boomgaard laten liggen en na een half jaar vond je daar niets meer van terug. Nu gaat dat niet meer. Daarom hebben we het snoeihout ter plekke versnipperd zodat de boomgaard er weer opgeruimd uitziet. Speciale dank gaat uit naar In Het Groen – Baak voor het beschikbaar stellen van de versnipperapparatuur!

Langs een boomgaard staat traditioneel een meidoornheg. De heg rond de boomgaard van Linzell is zaterdag machinaal geschoren. Het materiaal dat vrijkwam, is versnipperd.

Tot slot is de gelegde heg in de boomgaard van Massink, waaraan we in januari begonnen zijn, voltooid. Dit is een prachtig landschapselement geworden, waar we met z’n allen erg trots op mogen zijn. Komt dat zien!

Na het werk werd gezellig met elkaar afgesloten. Er werd gesmuld van tomaat- of goulashsoep. Omdat het de laatste werkochtend van het winterseizoen was, werd er bovendien een lekkere borrel geschonken.

Aan iedereen die op deze of een eerdere werkdag op wat voor manier ook heeft bijgedragen: enorm bedankt. Zonder jullie was het niet mogelijk om al elf jaar lang te werken aan ons landschap. We zien jullie graag op onze bedankfeest voor onze trouwe vrijwilligers (over datum en inhoud wordt nog gecorrespondeerd) en/of onze zomerwerkavond (17 juni om 19.30u).

Foto's van de werkdag

  

Klik op een afbeelding voor de volledige foto