Werkdag 7 november 2015
Werken aan de singel aan de Leemstraat

 

Zaterdag 7 november waren er 25 vrijwilligers aanwezig om aan het werk te gaan op de eerste werkdag van het winterseizoen van Het Steenders Landschap. Zoals gebruikelijk viel deze eerste werkdag weer samen met de jaarlijkse Nationale Natuurwerkdag. Reden dat wij ook weer een groep scouts uit Hummelo mochten begroeten.

De werkzaamheden hebben deze dag plaatsgevonden in de singel aan de Leemstraat. Deze prachtige singel bestaat uit een mix van struiken en bomen. Er staan enkele mooie bomen in, waaronder een majestueuze populier! Onze inspanningen voor het behouden en onderhouden van deze singel zijn zeker de moeite waard!

Na een uitleg over wat er te doen stond en het arbo praatje, werd enthousiast gestart met de werkzaamheden. De knotbomen moesten ontdaan worden van hun alweer imposante begroeiing. In de singel staat een aantal oude knotbomen en bij eerder werkdagen hebben wij ook nieuwe exemplaren bij geplant. Met vereende inspanning lukte het om alle bomen te knotten. Het geknotte materiaal werd in het aangrenzende weiland op nette stapels gelegd, zodat dit later machinaal verwijderd kan worden.

De dag werd weer afgesloten met een heerlijke kop soep en een broodje worst. Al met al weer een geslaagde ochtend! .

Foto's van de werkdag

  

Klik op een afbeelding voor de volledige foto